Board of Directors

Trial ledes af en bestyrelse bestående af fem medlemmer fra industrien, et medlem fra hver af de fem danske regioner, et medlem fra følgende: Erhvervs- og Velfærdsministeriet, Sundhedsministeriet, paraplyorganisationen Danske Patienter og Lægeforeningen (LVS).

—GOVERNMENT—
Carsten Eskebjerg
Ministry of Health
Marie Kirkebæk

Ministry of Industry, Business, and Financial Affairs
—INDUSTRY—
CAMILLA WAMBERG
Senior Director
Novo Nordisk
FREDERIK NIELSEN
Healthcare Partnership Director
Novartis
Helle Hartnack
Operational Manager, Research & Operations Scandinavia
AbbVie
Karen Wibling Solgård
General Manager
Oticon
THOMAS KONGSTAD PETERSEN (CHAIR)
Chief Operating Officer
NMD Pharma
Patients and Medical Societies
ANDERS PERNER
Organization of Danish Medical Societies
Professor i Intensiv Medicin, Rigshospitalet
LISBETH KOED DOKTOR
Danish Patients
—REGIONS—
Michael Bräuner Schmidt
Medical Director, Central Denmark Region
EGON STEEN TOFT (VICE-CHAIR)
Head of Research, AAUH
The North Denmark Region
HENRIK ANCHER SØRENSEN
Head of Research and Innovation
Region Zealand
KIM BRIXEN
Medical Director, OUH
The Region of Southern Denmark
Jannick Brennum
Head of Centre, Neuroscience Centre, Rigshospitalet Capital Region of Denmark

MEDLEMMER

Trial Nation er en sammenslutning af medlemmer. Erhvervsministeriet, Sundhedsministeriet og de fem regioner er obligatoriske medlemmer.  Danske Patienter og De Lægevidenskabelige Selskaber er medlemmer, der er fritaget for medlemsbidrag. Kommercielle organisationer med tilknytning til kliniske forsøg i Danmark kan søge om medlemskab.

Private life science-virksomheder kan ansøge om medlemskab i henhold til Trial Nation-reglerne. Formularen findes på dansk

Ændringer i bestyrelsens sammensætning skal gennemgå en politisk proces forud for en proces i forbindelse med vedtægtsændringer. Dette dokument beskriver den politiske proces (på dansk).

Mission

Trial Nation yder et vigtigt bidrag til Danmarks position som det førende offentlig-private økosystem for kliniske forsøg i Europa – til gavn for patienter, forskning og økonomi.

  • Vi skaber grundlaget for ekspansion, og vi fastholder Danmarks position blandt de tre bedste lande i Europa målt på kliniske forsøg pr. million indbyggere.
  • Vi styrker rammerne og betingelserne for at tiltrække betydeligt flere kliniske forsøg på højeste internationale niveau.
  • Vi er førende inden for de nyeste metoder og teknologier i forbindelse med opsætning og gennemførelse af kliniske forsøg.

Vision

Vi baner vejen for en fremtid, hvor:

Patienterne nyder godt af en stærkere bæredygtig sundhed takket være hurtig adgang til avanceret medicin og medicinsk teknologi.

Sundhedspersonale redder flere liv og fremmer et bedre helbred ved altid at have den nyeste medicinske forskning og de seneste opdagelser lige ved hånden.

Gennem klinisk forskning skaber vi bedre sundhed og velstand for Danmark.

Historie

Trial Nation er resultatet af en stærk og vedvarende støtte fra regeringen til den danske life science-sektor. Organisationen støttes af Ministeriet for Industri, Erhverv og Finansielle Anliggender, Sundhedsministeriet og de fem regioner.

I 2016 blev Trial Nation forløberen Next Partnership etableret med politisk og industriel opbakning. Innovationsfonden Danmark bidrog med en stor investering.

I 2018 blev Trial Nation grundlagt i sammensmeltningen mellem Next Partnership (finansieret af Innovationsfonden) og Clinical Trials Office Denmark (Finansieret af de fem regioner).

I 2019 blev Trial Nation den første danske associerede partner til et IMI-projekt. Projektet er flagskibsprojektet Health Outcomes Observatories (H2O).

I 2021 fik Trial Nation til opgave at føre tilsyn med etableringen af den første opdaterede oversigt over rekrutterende kliniske forsøg i realtid. Lanceringen forventes at finde sted medio 2022.

I 2022 blev Danske Patienter og Danske Lægeforeningers Organisation medlemmer af bestyrelsen.