Bestyrelsen

Trial Nation har en bestyrelse der er sammensat af: fem medlemmer fra industrien; et medlem fra hver af de fem danske regioner; et medlem fra følgende: Erhvervsministeriet, Sundhedsministeriet, paraplyorganisationen Danske Patienter og Lægevidenskabelige Selskaber (LVS).

—GOVERNMENT—
Carsten Eskebjerg
Ministry of Health
Marie Kirkebæk

Ministry of Industry, Business, and Financial Affairs
—INDUSTRY—
CAMILLA WAMBERG
Senior Director
Novo Nordisk
FREDERIK NIELSEN
Healthcare Partnership Director
Novartis
Helle Hartnack
Operational Manager, Research & Operations Scandinavia
AbbVie
Karen Wibling Solgård
General Manager
Oticon
THOMAS KONGSTAD PETERSEN (CHAIR)
Chief Operating Officer
NMD Pharma
Patients and Medical Societies
ANDERS PERNER
Organization of Danish Medical Societies
Professor i Intensiv Medicin, Rigshospitalet
LISBETH KOED DOKTOR
Danish Patients
—REGIONS—
Michael Bräuner Schmidt
Medical Director, Central Denmark Region
EGON STEEN TOFT (VICE-CHAIR)
Head of Research, AAUH
The North Denmark Region
HENRIK ANCHER SØRENSEN
Head of Research and Innovation
Region Zealand
KIM BRIXEN
Medical Director, OUH
The Region of Southern Denmark
Jannick Brennum
Head of Centre, Neuroscience Centre, Rigshospitalet Capital Region of Denmark

Medlemmer

Trial Nation er en forening baseret på en sammenslutning af medlemmer. Erhvervsministeriet, Sundhedsministeriet og de fem Danske Regioner er medlemmer, som repræsenterer det danske sundhedsvæsen og den danske stat. Paraplyorganisationen Danske Patienter og Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) er medlemmer, som repræsenterer hver deres område. Private virksomheder med interesse i og kompetencer inden for klinisk forskning, f.eks. CRO, biotek, pharma, medico og life science kan søge om medlemskab ifølge Trial Nations vedtægter, som findes på dansk her.

Ændringer i bestyrelsens sammensætning skal gennemgå en politisk proces forud for en proces i forbindelse med vedtægtsændringer.

Ved at trykke her kan du se en overblik over Trial Nations medlemsvirksomheder.

Mission

Trial Nation bidrager væsentligt til Danmarks position som det førende offentlig-private økosystem for kliniske forsøg i Europa – til gavn for patienter, forskning og samfundsøkonomi.

  • Vi skaber grundlaget for ekspansion, og vi fastholder en position for Danmark blandt de tre bedste lande i Europa, målt på antal kliniske forsøg pr. million indbyggere.
  • Vi styrker rammer og betingelser for at tiltrække betydelig flere kliniske forsøg på højeste internationale niveau.
  • Vi er førende inden for de nyeste metoder og teknologier i opsætning og udførelse af kliniske forsøg og afprøvninger.

Historie

Trial Nation er resultatet af en stærk og vedvarende støtte fra regeringen til den danske life science-sektor. Organisationen støttes af Ministeriet for Industri, Erhverv og Finansielle Anliggender, Sundhedsministeriet og de fem regioner.

I 2016 blev Trial Nation forløberen Next Partnership etableret med politisk og industriel opbakning. Innovationsfonden Danmark bidrog med en stor investering.

I 2018 blev Trial Nation grundlagt i sammensmeltningen mellem Next Partnership (finansieret af Innovationsfonden) og Clinical Trials Office Denmark (Finansieret af de fem regioner).

I 2019 blev Trial Nation den første danske associerede partner til et IMI-projekt. Projektet er flagskibsprojektet Health Outcomes Observatories (H2O).

I 2021 fik Trial Nation til opgave at føre tilsyn med etableringen af den første opdaterede oversigt over rekrutterende kliniske forsøg i realtid. Lanceringen forventes at finde sted medio 2023.

I 2022 blev Danske Patienter og Danske Lægeforeningers Organisation medlemmer af bestyrelsen.